Lähetystyö

Helsingin Lähetysseurakunta on ollut aktiivinen ja monipuolinen lähetystyön toimija koko 60-vuotisen historiansa ajan. Seurakunta on kannattanut yhteensä 33 lähetystyöntekijää 14 maassa, tehnyt maahanmuuttotyötä ja toiminut aktiivisesti lähetystyön verkostoissa. Lähetystyön keskeisimmät kohdemaat ovat olleet Intia, Japani, Etiopia ja Thaimaa. 2010-luvulla mukaan on tullut myös Balkanin kansat.

Lähetystyön keskiössä on evankeliumin julistaminen kansoille, joka eivät siitä ole vielä kuulleet. Rukoilemme tilaisuuksissa aktiivisesti saavutamattomien kansojen puolesta, ja olemme mukana Kairos-työssä. Kannattamamme lähetystyöntekijät sijoittuvat Puolaan juutalaistyöhön, Marinmaalle raamatunkäännöstyöhön ja Etiopiaan raamattukoulutyöhön. Tuemme myös yhtä perhettä rukouksin Belgiassa.

Meille on tärkeää, että lähetystyö on osa seurakunnan kaikkea toimintaa. Tavoitteemme on, että jokainen kristitty löytää oman paikkansa lähetystyössä. Tämän myötä seurakunta monikulttuuristuu, ja uudet tavat tehdä lähetystyötä, kuten globaali ammattilaisuus, saavat jalansijaa.

Kumppanimme

Toimimme Fida Internationalin kumppanuudessa. Muita yhteistyökanaviamme ovat Avainmedia, Raamatunkäännösinstituutti ja Marttyyrien ääni.

Lähetystyötä johtaa seurakunnan vanhimmisto. Sen alaisena toimii lähetystoimikunta, jonka puheenjohtaja on Sina Urmas.