Vuosi on jälleen vaihtunut ja takana on yksi vuoden suurimmista juhlista, joulu, ja taakse jääneet päivät iloineen ja murheineen ovat tulleet täyteen vuoden 2016 kalenterissa.

Viisas Salomo kirjoitti aikoinaan: ”Kaikella on määräaika. Jokaisella asialla on aikansa taivaan alla”. (Saar.3:1)

On tullut aika avata uusi lehti elämässämme, mitä se tuokaan tullessaan, sitä emme kukaan voi edeltä käsin tietää. Uudet ja monenkaltaiset lupaukset kuuluvat useiden ihmisten elämään vuoden vaihtuessa. Kuinka kauan nuo tehdyt lupaukset tulisivat kestämään, päiviä, viikkoja, kuukausia – vaihtelevasti. Mitä tulevaisuus toisi tullessaan? Pelkojen tai huomisen huolien ei kuitenkaan tarvitse meitä liikaa ahdistaa, koska Herramme Jeesuksen antama lupaus kestää arjen eri tilanteissa: ”Minä olen teidän kanssanne maailmanajan loppuun saakka” (Matt.28:20). ”Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa rohkeat, minä olen voittanut maailman” (Joh.16:33).

On kuitenkin syytä nöyrästi yhtyä psalminkirjoittajan sanoihin: ”Opeta meitä laskemaan päivämme oikein, että saisimme viisaan sydämen” (Psalmi 90:12).

Yksi asia on myös varmaa: Pimein aika on takanapäin ja olemme menossa uutta ja valoisampaa aikaa kohden uusin haastein ja rukouksin. Näin on varmasti myös yhteisen seurakuntakotimme kohdalla. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille uskolliset seurakuntaiset ja vastuunkantajat, mutta ennen kaikkea kiitos ja kunnia kolmiyhteiselle Jumalalle Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle.

Vanha virsi (HL581) muistuttakoon meitä:

”Vuosi vanha vaipui hautaan riemuineen ja murheineen. Ihmismieli puhkee nöyrään rukoukseen, kiitokseen. Oi, jos vuosi alkava oisi Luojan siunaama, Luojan siunaama”.

Menestyksekästä ja siunausrikasta uutta vuotta 2017 teille kaikille!

Markku Järvinenusersguesttemp21-11-2016-14-51-46-11654-4